IATA

Την επιβράδυνση της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης επιβατών για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Τα συνολικά έσοδα επιβατικών χιλιομέτρων (RPK) αυξήθηκαν κατά 3,6% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2018. Αυτό μειώθηκε από 5,1% ετήσια αύξηση που καταγράφηκε τον Ιούνιο.
Όλες οι περιφέρειες παρουσίασαν αυξήσεις επισκεψιμότητας. Η μηνιαία χωρητικότητα (διαθέσιμα χιλιομέτρων ή ASK) αυξήθηκε κατά 3,2%.
Ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας στο 85,7%, που είναι ένα νέο υψηλό για κάθε μήνα.

“Οι εμπορικοί πόλεμοι και η αβεβαιότητα σχετικά με την Brexit συμβάλλουν σε ένα ασθενέστερο περιβάλλον ζήτησης από ότι είδαμε το 2018, τόνισε ο Αλεξάντερ Ντε Τζούνιακ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.
Παράλληλα, η τάση μέτριας αύξησης της παραγωγικής ικανότητας συμβάλλει στην επίτευξη ρεκόρ φορτίου”.

IATA

Διεθνείς αγορές επιβατών

Όλες οι περιφέρειες ανέφεραν αύξηση, η οποία οδηγείται από τις αεροπορικές εταιρείες στη Λατινική Αμερική.

  • Η διεθνής ζήτηση επιβατών τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 2,7% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018. Σημείωσε επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 5,3% τον Ιούνιο.
  • Η χωρητικότητα ανήλθε σε 2,4%.
  • Ο συντελεστής φόρτωσης σημείωσε άνοδο 0,2% σε 85,3%.

Εγχώριες αγορές επιβατών

  • Η εγχώρια ζήτηση για ταξίδια ξεπέρασε τη διεθνή ανάπτυξη τον Ιούλιο. Το RPK αυξήθηκε κατά 5,2% στις αγορές που παρακολουθεί η IATA, από 4,7% τον Ιούνιο.
  • Η εγχώρια παραγωγική ικανότητα αυξήθηκε κατά 4,7%.
  • Ο συντελεστής φορτίου αυξήθηκε κατά 0,4 της εκατοστιαίας μονάδας στο 86,5%.

Η εγχώρια κίνηση της Κίνας αυξήθηκε κατά 11,7% τον Ιούλιο, μια επιτάχυνση έναντι της αύξησης 8,9% που σημειώθηκε τον Ιούνιο και της ισχυρότερης εγχώριας απόδοσης.
Η ανάπτυξη επωφελείται από χαμηλότερους ναύλους και περισσότερες συνδέσεις.

IATA

“Στην Ευρώπη, ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φορολόγηση της αεροπορίας παρά να την καταστήσουν βιώσιμη”

Εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν αεροπορικώς αυτό το καλοκαίρι για να επανενωθούν με τις οικογένειες τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο ή να απολαύσουν αξέχαστες διακοπές.

Η αεροπορική βιομηχανία εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού κόστους όλων των ταξιδιών.

“Το αποτύπωμα άνθρακα του μέσου αεροπορικού ταξιδιού φέτος είναι το ήμισυ αυτό που θα ήταν το 1990, επισημαίνει ο Αλεξάντερ Ντε Τζούνιακ.
Από το 2020 οι συνολικές καθαρές εκπομπές περιορίζονται.
Η αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των βιώσιμων καυσίμων των αερομεταφορών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο στόχο του 2050/ Τον στόχο για μείωση των συνολικών καθαρών εκπομπών στα επίπεδα του εξαμήνου του 2005.
Δυστυχώς, με μια σειρά περιβαλλοντικών φόρων που σχεδιάζονται ή εξετάζονται στην Ευρώπη, φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται περισσότερο για τη φορολόγηση της αεροπορίας από τη συνεργασία με τη βιομηχανία για να την καταστήσουν βιώσιμη”.