![gastronomia-kriti](https://www.tourismtoday.gr/wp-content/uploads/2019/11/gastronomia-kriti-696x392.jpg)
Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καθιέρωση του νησιού διεθνώς, ως βιώσιμου διατροφικού προορισμού.
Με την προώθηση των πιστοποιημένων τουριστικών προϊόντων και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στη διάρκεια συνάντησης που οργάνωσε στο Ηράκλειο η TUI με τη συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών κι εκπροσώπων αγροτικών επιχειρήσεων.
Στην Κρήτη έχουν ήδη πιστοποιηθεί 750 προϊόντα, 90 επιχειρήσεις και 47 εστιατόρια, μέσω της αγροδιατροφικής σύμπραξης.
Μία προσπάθεια που θα ενταθεί και θα οργανωθεί καλύτερα τα επόμενα χρόνια, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης.