«Με το πιο γλυκό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά εξωστρέφειας της δράσης Kavala Tales of Taste, που σχεδίασε και υλοποιεί η «Δημωφέλεια», με στόχο την προώθηση τόσο των τοπικών προϊόντων, όσο και της καβαλιώτικης γαστρονομίας».
«Γεύσεις και αρώματα της Καβάλας, που διεγείρουν τις αισθήσεις και σε οδηγούν σ’ ένα ονειρικό ταξίδι από το χθες έως και το σήμερα του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης, ταξίδεψαν μέσα στο 2018 στην Αθήνα, στη Βιέννη και στο Παρίσι, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από ειδικούς στον τομέα αυτό, προωθώντας, παράλληλα, την Καβάλα ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Με τον τρόπο αυτό, το Kavala Tales of Taste, αποτέλεσε για τη χρονιά που φεύγει, έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Η πορεία αυτή έκλεισε για φέτος, που αλλού, παρά μόνο στην Καβάλα, όπου οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους γευστικές δημιουργίες, στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η «Δημωφέλεια», με θέμα τα γλυκά του Δήμου μας. Δώδεκα συμμετέχοντες, οι οποίοι σε πρώτη φάση είχαν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί από την ομάδα έργου του Kavala Tales of Taste, σε σχέση με τους σκοπούς της δράσης, παρουσίασαν τα γλυκά δημιουργήματα τους στα μέλη της κριτικής επιτροπής, που τα κατέταξαν σε σχέση με τη γεύση και την εμφάνιση τους. Η αξιολόγηση, καθώς και η τελική κατάταξη των συμμετοχών, υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη, αφού οι διαγωνιζόμενοι εξέπληξαν με τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητα και με το εύρος των επιδεξιοτήτων τους, παρουσιάζοντας γλυκά που ήταν πραγματικά κομψοτεχνήματα.
Το πρώτο βραβείο, το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ, απέσπασε η Καλλιόπη Σωτηρέλλη, με τη δημιουργία της «γεμιστά χωνάκια κουραμπιέ με φουντούκι και κρέμα».
Η «Δημωφέλεια» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού, καθώς και στους: Βασίλη Σιμιτλιώτη (σεφ), Θεόδωρο Χατζηχρήστο (πρόεδρο ζαχαροπλαστών Νομού Καβάλας), Στάθη Χαρπαντίδη (food blogger), που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν στην αξιολόγηση των διαγωνιζομένων.
Τέλος, οι άνθρωποι του Kavala Tales of Taste και της «Δημωφέλεια», θέλουν να ευχαριστήσουν τους παραγωγούς και τους διανομείς τοπικών προϊόντων, καθώς και τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του ευρύτερου χώρου της εστίασης, που αγκάλιασαν τη δράση και με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, να ευχηθούν ολόψυχα τόσο σε αυτούς, όσο και σε όλους της δημότες «καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».
Πηγή : k-tipos.com