Επιχειρηματίες από τα θρανία, με το βλέμμα στο μέλλον αφού το project τους προωθεί την έρευνα και την ανάπτυξη, μέσω μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας που φέρνει ερευνητές και φορείς κοντά. Να τι είπαν για το επίτευγμά τους:

<<Συμμετέχουμε για 4η συνεχή χρονιά στο διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement. Φέτος  παίρνουμε μέρος με την εταιρεία STIIR A.E. (Start To Invest In Research A.E.).

Δημιουργήσαμε αυτόν τον ηλεκτρονικό “χώρο” πρωταρχικά για να φέρουμε σε επαφή ερευνητές όλων των ειδικοτήτων, που αναζητούν εργασία, με τους ερευνητικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα), που προσφέρουν ανάλογες θέσεις. Πώς; Μέχρι σήμερα κάθε ερευνητής ήταν υποχρεωμένος να ψάχνει πότε ο κάθε φορέας θα προκηρύξει μια νέα θέση εργασίας. Έτσι κινδύνευε είτε να του  διαφύγει τελείως μια ανάρτηση, είτε να την ανακαλύψει εκ των υστέρων, χάνοντας την προθεσμία υποβολής αίτησης. 

Τώρα όμως υπάρχει το STIIR όπου συγκεντρώνουμε όλες τις προκηρύξεις, που αναρτούνται στα site των ερευνητικών φορέων,τις ταξινομούμε ανά φορέα και διευκολύνουμε τον ερευνητή να έχει μιασφαιρική εικόνα της αγοράς ερευνητικής εργασίας. Ταυτόχρονα οι ερευνητικοί φορείς βρίσκουν στο STIIR πλήρη βιογραφικά ερευνητών  με αναλυτική περιγραφή των προσόντων τους και των έργων (projects) που έχουν στο ενεργητικό τους.

Στοχεύουμε όμως να αποτελέσουμε  και το μέσο σύζευξης των ερευνητών με τους επενδυτές. Πώς;  Είναι γεγονός  ότι πολλοί ερευνητές αδυνατούν να βρουν τα κονδύλια και άλλα αναγκαία εφόδια για να συνεχίσουν ή ακόμη και να υλοποιήσουν την έρευνά τους. Από την άλλη οι επενδυτές αναζητούν πρωτοποριακές ιδέες που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή τους ή να αποτελέσουν την μαγιά για μια νεοφυή εταιρεία. Τώρα έχουν στα χέρια τους μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία τους δίνει  την ευκαιρία να  γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και τέλος να χρηματοδοτήσουν καινοτόμες πρωτογενείς έρευνες.

Ανακαλύψαμε πως η “γέννηση” μιας επιχειρηματικής ιδέας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Είχε τους “πόνους” της όπως κάθε γέννα. Χρειαστήκαμε αναρίθμητες συναντήσεις εκτός ωρών διδασκαλίας  στις οποίες  “πελαγώσαμε” από τον χείμαρρο των ιδεών. Απορρίψαμε, ερευνήσαμε,  αποτύχαμε  και ξαναπροσπαθήσαμε μέχρι να καθορίσουμε την ιδέα και τους  στόχους, που σύμφωνα με την εθελόντριά μας, Γενική Διευθύντρια της  Response S.A., κα Αγγελίνα Μιχαηλίδη , έπρεπε να είναι SMART (Specific,  Measurable, Attainable, Relevant, Time-bound).  Αγωνιστήκαμε να στήσουμε μια επιχείρηση με οργανόγραμμα, επιχειρηματικό πλάνο και  οικονομικό σχεδιασμό σε βάθος 5ετίας. Εκδώσαμε και πουλήσαμε  μετοχές , οργανώσαμε την προώθηση της εταιρείας μας μέσω του τμήματος  marketing και δημοσίων σχέσεων. Ξενυχτήσαμε για να λύσουμε τεχνικές  δυσκολίες και χαρήκαμε όταν το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας μας μάς έβγαζε ασπροπρόσωπους. Σε όλη μας την προσπάθεια είχαμε τη συνεχή συμπαράσταση της υπεύθυνης καθηγήτριάς μας, κας Δήμητρας Σουλτάτη.

Και στο τέλος κερδίσαμε. Κερδίσαμε γιατί μάθαμε να συνεργαζόμαστε αν και είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Μάθαμε να κάνουμε θυσίες από την προσωπική μας ζωή και να θέτουμε προτεραιότητες. Κατανοήσαμε τι σημαίνουν οι λέξεις “συνέπεια” και “υπευθυνότητα”. Κοινωνικοποιηθήκαμε  και αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση, που με την πάροδο του χρόνου έγινε  αισιοδοξία και ενθουσιασμός για τη δουλειά μας.>>

Αν θέλετε κι εσείς να γνωρίσετε το STIIR.NET επισκεφτείτε το  www.stiir.net ή στείλτε  μήνυμά ηλεκτρονικά στο info@stiir.net ή   στο Facebook:STIIR.net.”