Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να την συμπεριλάβουν στη λίστα με τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του 2016 των New York Times.

Ειδικότερα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην 47η θέση  και είναι η μοναδική ελληνική πόλη .

Όπως σημειώνει η συντάκτρια , Ann Mah,οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα. Ενθαρρυμένοι από έναν ζωντανό φοιτητόκοσμο και έναν οραματιστή δήμαρχο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει γίνει η πρωτεύουσα των φθηνών γευμάτων.