Της Κατερίνας Καρσιώτη

O Όμιλος Καστελόριζο με μία ιστορία 35 χρόνων στο κλάδο της εστίασης αποτελεί μία μοναδική πρόταση στη γαστρονομική σκηνή. Περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, γνωστά τόσο για την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών τους καθώς και για την άριστη εξυπηρέτηση του προσωπικού τους. Οι Chef τριών εκ των δημοφιλών εστιατορίων που διαθέτει ο Όμιλος “ξεναγούν” τον επισκέπτη μέσα από γεύση & φυσικά συνταγές.

Omikron Μeze

Το Omikron Meze του Ομίλου Καστελόριζο είναι μια πρωτότυπη πρόταση που τοποθετείται σε έναν υπέροχο χώρο υψηλής αισθητικής στη Νέα Κηφισιά. Με πρωταγωνιστές φυσικά δημιουργικά καλομαγειρεμένα πιάτα.

Τα αλλαντικά και τα παστά καπνίζονται και ωριμάζoυν στο εστιατόριο από το προσωπικό της μεζέ κουζίνας Omicron. Στο άκρως ενδιαφέρον μενού του Omikron Meze, θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες και κυρίως πιάτα που έχουν υπέροχη αυθεντική γεύση. Ορεκτικά μαγειρεμένα με τεχνικές υψηλής γαστρονομίας που συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου, ικανά να συναρπάσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Μιχάλης Ζάχαρης: Executive Chef στο εστιατόριο Omikron Meze

Ποια είναι η γαστρονομική κουλτούρα και ταυτότητα του Omicron Meze;

Το Omikron είναι ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής με πιάτα και συνταγές που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Όλη η ομάδα της Omikron, υποστηρίζει την παράδοση του ελληνικού μεζέ, εμπνεόμαστε από αυτόν και τον αναπτύσσουμε δημιουργικά πάντα με σεβασμό στις πρώτες ύλες. Άλλωστε στην κουλτούρα του τόπου ο μεζές είναι μεγάλο ελληνικό έθιμο.

Από πού εμπνέονται τα πιάτα της Omicron; Ελληνικές γεύσεις ή παγκόσμιες κουζίνες;

Στο εστιατόριο ο επισκέπτης βρίσκει πληθώρα «μεζέδων» από τα οποία άλλα έχουν έντονες γεύσεις και αρώματα, άλλα πιο απαλά, άλλα καπνιστά και άλλα αλμυρά. Εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα και όλη η ομάδα δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη στις πρώτες ύλες.

Ωστόσο, η γαστρονομία δεν έχει σύνορα και έτσι δανειζόμαστε γεύσεις, υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα πολύπλευρο αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία της «μπουκιάς» είναι η κεντρική ιδέα στο Omicron, είτε σε μορφή κυρίως πιάτου είτε ως συνοδευτικό.

Η ελληνικότητα και η εντοπιότητα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία του Omicron, αλλά ταυτόχρονα τα συνδυάζω και με διεθνείς τάσεις και προτάσεις.

Είναι η «ελληνικότητα» και η «εντοπικότητα» δύο βασικά στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το εστιατόριο;

Πράγματι! Η ελληνικότητα και η εντοπικότητα είναι δύο από τα βασικά στοιχεία του Omikron, αλλά ταυτόχρονα τα συνδυάζω και με διεθνείς τάσεις και προτάσεις.

Για παράδειγμα, ένα ελληνικό τοπικό προϊόν μπορεί άψογα να συνδυαστεί με ένα συστατικό από την Ιαπωνία, σερβίροντας μια πρωτότυπη πρόταση στο τραπέζι και εκτοξεύοντας στον “ουρανό” τη γαστρονομική εμπειρία.

Άλλωστε χρέος μας είναι να στηρίζουμε την παράδοση, να προβάλλουμε τους ντόπιους παραγωγούς μέσα από τις συνταγές, αλλά και να “πηγαίνουμε”  και ένα βήμα παραπέρα με απόλυτο σεβασμό.

 

Ο Σεφ προτείνει: Το signature πιάτο του Omikron

Εμβληματικά πιάτα του Omicron Meze, εκτός από το Dolmadaki Sushi είναι, το Ceviche με τσιπούρα και αχινός, το σαγανάκι με τυρί Βολάκι από την Άνδρο και γλυκιά ντομάτα του κουταλιού, καθώς και ημιπολυμένο καπνιστό σκουμπρί.

Omnivor – Mouth Habits

To Omnivor είναι μια μοναδική ιδέα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει γεύση από το πρωί έως αργά το βράδυ. Από brunch μέχρι νόστιμα πιάτα για Lunch & Dinner, εμπνευσμένα κοκτέιλ και μια καλοσχεδιασμένη κάβα που φιλοξενεί πάνω από 70 ετικέτες ελληνικών και διεθνών αμπελώνων, επιλεγμένων με μεράκι και βαθιά γνώση.

Η κουζίνα του Omnivore – Mouth habits χαρακτηρίζεται από μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσω της Fusion Multiethnic προσέγγισής του, δημιουργώντας μια χαρακτηριστική αρμονία γεύσεων που σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο επισκέπτης.

Βασίλης Καφαλούκος: Εxecutive Chef στο εστιατόριο Omnivor – Mouth Habits

Ποια είναι η γαστρονομική κουλτούρα και η ταυτότητα του Παμφάγου • Στοματικές συνήθειες;

Η γαστρονομική κουλτούρα και η φιλοσοφία του Omnivore επικεντρώνεται γύρω από την πραγματική ελληνική φιλοσοφία, προσφέροντας κλασικά πιάτα με fusion προσανατολισμό.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλετε να προβάλετε μέσα από τα πιάτα σας;

Σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα μικρών παραγωγών, πάντα σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ του ομίλου αναδεικνύοντας έτσι την ελληνική κουζίνα όπως της αξίζει.

Τι πρεσβεύει η Fusion «φιλοσοφία» του εστιατορίου;

Η fusion ελληνική φιλοσοφία μας θέλει να αναδείξει την κουζίνα μας, παντρεύοντας τις σύγχρονες τεχνικές με την παράδοση, δίνοντας στους επισκέπτες μας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Πόσες ετικέτες μπορεί να δοκιμάσει ένας επισκέπτης; 

Υπάρχουν πάνω από 30 ετικέτες ελληνικών κρασιών, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα του κάθε αμπελώνα. Θα βρείτε γνωστές ετικέτες κρασιών, από μικρούς παραγωγούς. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν και ετικέτες από το εξωτερικό αναδεικνύοντας και πτυχές του διεθνή αμπελώνα.

Ο Σεφ προτείνει: Το χαρακτηριστικό πιάτο του Omnivore σε συνδυασμό με το απόλυτο ελληνικό κρασί του

Το χαρακτηριστικό πιάτο του Omnivore είναι το τραγανό αρνί με κρούστα πιπεριού. Είναι ένα signature πιάτο που προστέθηκε πρόσφατα στο μενού και έχει γίνει πραγματικό χιτ. Αρνάκι αργόψητο, που θυμίζει το παραδοσιακό «κλέφτικο», τυλιγμένο σε μια ελαφριά αλλά τραγανή κρούστα αφυδατωμένων πιπεριών και μπαχαρικών. Σερβίρεται με ψητά σπαράγγια και κονφί πατάτας, με σάλτσα αρνιού και κόκκινο κρασί.

Το βάθος του πιάτου είναι τέτοιο, που μπορεί να συνδυαστεί με ένα στιβαρό ερυθρό κρασί, που θα αναδείξει όλα τα αρωματικά χαρακτηριστικά στο σύνολο τους.

Kastelorizo

Το Κastelorizo στα βόρεια προάστια επικεντρώνεται στη μεσογειακή κουζίνα, βασισμένη ειδικά στο ψάρι, δημιουργώντας αναμφίβολα ένα σχολείο στο είδος του. Η ομάδα του εστιατορίου εστιάζει στο ποιοτικό ψάρι, συνάπτοντας αποκλειστικές συνεργασίες με εμπόρους από όλη την Ελλάδα και αυστηρούς καθημερινούς ελέγχους υλικών, καταφέρνοντας πάντα να παρέχουν εγγύηση φρεσκάδας και απαράμιλλης γεύσης.

Λιτή αισθητική, κλασικά σχήματα και χαμηλούς τόνους. Απολαμβάνει κανείς το μενού θα δοκιμάσει πρωτότυπες συνταγές και  γεύσεις απευθείας από την θάλασσα και πάντα φρέσκο ψάρι.

Μαρία Πατσή: Executive Chef στο εστιατόριο Kastelorizo

Ποια είναι η γαστρονομική κουλτούρα και η ταυτότητα του Καστελόριζου Κηφισιάς;

Η γαστρονομική κουλτούρα του ομίλου Καστελόριζου έχει ως βασική της φιλοσοφία την ανάπτυξη της γαστρονομίας με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Είναι το Καστελόριζο Κηφισιά ένα εστιατόριο που δημιούργησε «σχολή» στη μεσογειακή κουζίνα;

Πράγματι! Ήταν ένα από τα πρώτα εστιατόρια που άνοιξαν στην Ελλάδα με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή και την ελληνική παράδοση στη θάλασσα.

Ποια είναι τα κύρια γαστρονομικά χαρακτηριστικά που θέλετε να προβάλετε μέσα από τα πιάτα;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του εστιατορίου είναι η χρήση αγνών και ΠΟΠ υλικών από θάλασσα και στεριά.

Η ομάδα του εστιατορίου έχει μόνιμες συνεργασίες με ψαράδες από όλη την Ελλάδα;

Η πολυετής συνεργασία του Ομίλου Καστελόριζο με ψαράδες και μόνιμους προμηθευτές αποδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τη φερεγγυότητα και τη συνέπεια μας απέναντι στους πελάτες μας.

Η σεφ προτείνει: Το signature πιάτο του Καστελόριζου Κηφισιάς

Σούπα Κακκαβιά με ψάρι ημέρας, Ριζότο με γαρίδες Αμβρακικού Κόλπου και φυσικά η σαλάτα Καστελλόριζο.