Ως ένα από τα κορυφαία εδέσματα για το καλοκαίρι, χαρακτηρίζεται από τον αυστριακό Τύπο ο παραδοσιακός κρητικός ντάκος ο οποίος πωλείται και στην Βιέννη σε ελληνικά delicatessen.

Στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard προτείνει το παξιμάδι από κριθάρι ως το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, την συνταγή του ντάκου με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί.

Στο δημοσίευμα γίνεται και μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.