Η Κρήτη και τα κρασιά της θα είναι η τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή, στο κέντρο του Παγκόσμιου οινικού πολιτισμού La Cite du Vin, στο Μπορντό της Γαλλίας την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Το μουσείο οίνου La Cite du Vin και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, έχουν αναπτύξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια συνεργασία.
Στο πλαίσιο της η οινική Κρήτη παρουσιάζεται καθημερινά, στους εκατοντάδες επισκέπτες αυτού του μοναδικού παγκόσμιου οινικού σημείου αναφοράς.

Μέσω γευσιγνωσιών, διάθεσης έντυπου υλικού αλλά και ηλεκτρονικής παρουσίας, η Κρήτη θα είναι παρούσα με τις τοπικές της ποικιλίες. Το ιστορικό της υπόβαθρο αλλά και τα εμφιαλωμένα της κρασιά.

Από το 2016 έως σήμερα 3.000 επιλεγμένες φιάλες του Κρητικού αμπελώνα έχουν διατεθεί στο κοινό του Μπορντό.
Φέτος, μάλιστα, ανανεώθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας με το La Cite du vin για ακόμα τρία χρόνια.

 

 

 

Η Κρήτη στο επίκεντρο γευστικής δοκιμής

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διοργανώνονται από το La Cite du Vin δύο σεμινάρια- γευσιγνωσίες διάρκειας 90 λεπτών το καθένα.
Η Κρήτη θα είναι στο επίκεντρο της γευστικής δοκιμής με το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Κοτσιφάλι, το Μαντηλάρι και το Ρωμέικο.

Το πρωί της Πέμπτης 17 και της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, διοργανώνονται στον ίδιο χώρο δύο αντίστοιχα σεμινάρια από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης για τα στελέχη του La Cite du Vin, που διαχειρίζονται τους επισκέπτες και τις εν γένει δραστηριότητες του Κέντρου. Στόχος είναι να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα δεδομένα του Κρητικού αμπελώνα. Και την σύγχρονη δυναμική του πορεία σε όλες του τις εκφάνσεις. Όπως η προσήλωση στις γηγενείς ποικιλίες και η οινοτουριστική ανάπτυξη.

Τα σεμινάρια θα υποστηρίξουν, οι Γεωργία Λύτρα, οινολόγος, και ο Νίκος Μηλιαράκης, οινοποιός και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου.

Το La Cite du vin είναι μία σύγχρονη δομή, αφιερωμένη στην κουλτούρα και στον πολιτισμό του κρασιού παγκοσμίως και βρίσκεται στο Μπορντό Γαλλίας.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο με μοντέρνα αρχιτεκτονική οπτική. Στους χώρους του φιλοξενεί εκθέσεις, εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές, με απώτερο σκοπό να δει ο κόσμος το κρασί με μία άλλη οπτική, χωρίς σύνορα.
Για το λόγο αυτό φιλοξενεί κρασιά από όλο τον κόσμο, δίνοντας στον επισκέπτη μία εικόνα του Παγκόσμιου οινικού πολιτισμού.