Με στόχο την αύξηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα, ξεκίνησε χθες  το διαδραστικό ταξίδι μαγειρικής τέχνης «Sympossio Greek Gourmet Touring».

Πρόκειται για την εξέλιξη της προσπάθειας του Ομίλου Aldemar, που εφέτος όμως αποκτά τη δυναμική μίας ευρείας συλλογικής προσπάθειας για την προβολή της Ελλάδας, με μεγάλο σύμμαχο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Το 2012 το Sympossio δίνει περισσότερη βαρύτητα στην ιστορικότητα της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, με αναφορές στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο, μέσα από υλικά και συνταγές. Με τη συμβολή ιστορικών διατροφής και γαστρονόμων το ταξίδι περιβάλλεται από μία προσπάθεια ενημέρωσης (μέσω της έντυπης έκδοσης, της ιστοσελίδας www.sympossio.gr και των social media) ενός διεθνούς κοινού- στόχου γύρω από τα περί ελληνικής γαστρονομίας.

Το 2012, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου,  το «Sympossio Greek Gourmet Touring» ταξιδεύει σε 7 χώρες (14 από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις 30/01 Λονδίνο, 31/01 Βερολίνο, 01/02 Αννόβερο, 02/02 Κολονία, 03/02 Βισμπάντεν, 06/02 Στουτγάρδη, 07/02 Ζυρίχη, 08/02 Μόναχο, 09/02 Βιέννη, 13/02 Μπολόνια, 14/02 Τορίνο, 15/02 Λυών, 16/02 Τουλούζη, 17/02 Βρυξέλλες) και με όχημα τον γαστρονομικό πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα επανασυστήνει την Ελλάδα, σε 700 ανθρώπους-κλειδιά.