
Η MarBella Collection εγκαινιάζει τον πρώτο της γαστρονομικό θεσμό φέτος το καλοκαίρι.
Με τίτλο «Greek Chefs Abroad: A Culinary Series», οργανώνει μία σειρά γαστρονομικών βραδιών με διάσημους Έλληνες σεφ από το εξωτερικό.
Οι συμμετέχοντες Chef θα έρθουν προσκεκλημένοι της MarBella Collection στο ξεχωριστό adults Only Boutique Hotel MarBella Nido στην Κέρκυρα καθώς και στο νέο μέλος του Ομίλου, MarBella Elix, στην παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μεταφέροντας τις γαστρονομικές εμπνεύσεις τους στις κουζίνες των ξενοδοχείων.
Οι φιλοξενούμενοι θα απολαύσουν αυθεντικά ελληνικά και μεσογειακά μενού με ένα twist επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις όμως πάντα με γνώμονα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την προβολή των τοπικών προϊόντων.
Αυτή η γαστρονομική εμπειρία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο MarBella Nido και στο εστιατόριο San Giovanni, ένα από τα ειδυλλιακά εστιατόρια του ξενοδοχείου με εξωτερική βεράντα και πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, και στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου, το MarBella Elix, στο νέο A la Carte εστιατόριο Pearl Fine Dining το οποίο προσφέρει μεσογειακή κουζίνα.
Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, η σύνθεση των προσκεκλημένων Chef περιλαμβάνει την Ελληνίδα νικήτρια του Βρετανικού Διαγωνισμού Μαγειρικής MasterChef 2019, Ειρήνη Τζώρτζογλου και τον διεθνούς φήμης καταξιωμένο Chef, Γιάννης Κιόρογλου όπου μέσα από τα πιάτα τους επηρεασμένα από τον τόπο καταγωγής τους θα παρουσιάσουν μία σύγχρονη άποψη της Ελληνικής γαστρονομίας. Τα μενού είναι βασισμένα στα 100 μίλια radius, ένα διατροφικό
κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά με το σκεπτικό πως αν καταναλώνουμε ό,τι παράγεται σε ακτίνα 100 μιλίων από την περιοχή μας, επιβαρύνουμε πολύ λιγότερο το οικοσύστημα, πετυχαίνουμε μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, ζούμε πιο αρμονικά με το περιβάλλον.
Οι Chef
Ειρήνη Τζώρτζογλου
Διάσημη σεφ και νικήτρια του Βρετανικού Διαγωνισμού Μαγειρικής MasterChef 2019, η Ειρήνη Τζώρτζογλου θα είναι αυτή που θα εγκαινιάσει την γαστρονομική εμπειρία στις 2 Ιουλίου στο Gourmet εστιατόριο Appagio του ξενοδοχείου MarBella Nido, με ένα μενού πέντε πιάτων σε συνδυασμό με επιλεγμένα κρασιά, ενώ στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Pearl Fine Dining του MarBella Elix στις 4 Ιουλίου.
Η Ειρήνη Τζωρτζόγλου εκτός από γνωστή σεφ, είναι επίσης επιχειρηματίας, ομιλητής και συγγραφέας (πρόσφατα δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής: Under the Olive Tree: Recipes from my Greek Kitchen »). Με καταγωγή από την Κρήτη, έμαθε από μικρή να αγαπάει και να ανακαλύπτει τα παραδοσιακά ελληνικά συστατικά.
Σήμερα, η Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι γνωστή στα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά και υπερηφανεύεται για την συνειδητή προσπάθεια που κάνει επιλέγοντας τοπικά προϊόντα, να καταπολεμήσει την σπατάλη τροφίμων χρησιμοποιώντας φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για την μαγειρική της.
Η Ειρήνη αναμένεται να υποδεχτεί τους καλεσμένους της με δύο ξεχωριστά μενού για κάθε βραδιά εμπνευσμένα από το πρώτο της βιβλίο «Under the Olive Tree: Recipes from my Greek Kitchen» συνδυάζοντας εξαιρετικές πρώτες ύλες που ακολουθούν την αρχή των 100 μιλίων, το οποίο θα αναδείξουν οι Executive Chefs των δύο ξενοδοχείων.
Τις επιλογές των κρασιών που θα συνοδεύσουν τα πιάτα για την βραδιά στο εστιατόριο Pearl έχει επιμεληθεί ο οινολόγος Αργύρης Γεροβασιλείου, ο οποίος μάλιστα εκείνη την βραδιά θα τα παρουσιάσει ο ίδιος.
Γιάννης Κιόρογλου
Ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος Chef, Γιάννης Κιόρογλου, θα φιλοξενηθεί στα pop up gourmet events από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με δύο διαφορετικά μενού πέντε πιάτων που θα πραγματοποιηθούν τόσο στο MarBella Elix όσο και στο MarBella Nido. Εμπνευσμένος από διαφορετικές κουζίνες από όλη την Ευρώπη, ο Γιάννης Κιόρογλου θα σχεδιάσει ένα ελληνικό μενού με διεθνές χαρακτήρα σε συνεργασία με τους Executive Chef του Ομίλου MarBella Collection.
Με καταγωγή από την Αθήνα, ο Γιάννης Κιόρογλου ξεκίνησε την μαγειρική του καριέρα στο στρατό όπου ανακάλυψε την αγάπη του να μαγειρεύει για το ευρύ κοινό.
Από τότε, ο Κιόρογλου εργάστηκε σε διακεκριμένα εστιατόρια στην Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ισπανία με αστέρια Michelin, αναπτύσσοντας ισχυρή κατανόηση της μεσογειακής κουζίνας που αποτελεί τη βάση της μαγειρικής του έκφρασης. Από το 2013 έως σήμερα κατέχει τη θέση του Chef de Cuisine στο εστιατόριο La Guérite στις Κάννες Γαλλία ενώ παράλληλα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Consulting σεφ σε πλειάδα εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.
Ο Γιάννης παρουσιάζει την παραδοσιακή ζεστή Ελληνική Φιλοξενία ως το κύριο συστατικό σε όλες τις συνταγές του συνδυασμένο με υλικά και έντονες γεύσεις κορυφαίας ποιότητας.