Tο Aegean Cuisine παρουσίασαν στο Southampton το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το διεθνές γαστρονομικό σύστημα Slow Food, το οποίο εκτείνεται σε 160 χώρες.

Πρωταγωνιστές στην παρουσίαση ήταν τα ΓΙΑΠΡΆΚΙΑ της Σαλάκου. Για δύο μέρες στις 16-17 Μαρτίου περί τα 120 άτομα μαζί με δημοσιογράφους και tour operators είχαν την τύχη να δοκιμάσουν Ροδίτικα κρασιά και την τοπική μας κουζίνα στον φιλόξενο χώρο του ελληνικού εστιατορίου «Λεμόνι».

Στο πλαίσιο της προώθησης του Aegean Cuisine έγιναν συναντήσεις στα γραφεία επιλεγμένων τουριστικών πρακτορείων όπως : TUI, VIRGIN HOLIDAYS, KUONI κλπ. και παραδόθηκε στους υπευθύνους σχετικ΄λο ενημερωτικό υλικό για την τοπική μας γαστρονομία και επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ομογένεια και να μιλήσουμε σε 40 παιδιά και τους γονείς τους, στο ελληνικό σχολείο που λειτουργεί κάθε Σάββατο στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και πολύ αποδοτική. Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο» η εμπιστοσύνη που μας έδειξε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου .

Στο ταξίδι αυτό της γεύσης συνόδευσαν τα κρασιά της ΚΑΪΡ, των οινοποιείων ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ και ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ από τον Έμπωνα και η Σούμα ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ. Επίσης τα μελεκούνια ΦΙΛΕΜΑ και τα τακάκια από την ΜΕΛΕΝΙΑ.