Έκλεισε επιτυχώς ο πρώτος χρόνος πιλοτικής λειτουργίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά την δωρεά του Ιδρύματος Vodafone προς την Ελληνική Πολιτεία
Τη σημαντική συνεισφορά της εφαρμογής «Panic Button», στην αντιμετώπιση της αόρατης συχνά απειλής της έμφυλης βίας, αναδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της εφαρμογής,σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δωρεάς της από το Ίδρυμα Vodafone προς την Πολιτεία στο τέλος του έτους 2022.
Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της εφαρμογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περίπου 790 γυναίκες την έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ οι 120 από αυτές έχουν κάνει χρήση του «PanicButton» με το σύνολο των περιπτώσεων να έχει αίσιο τέλος χάρη στην άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η εφαρμογή που λειτουργεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται πως η ανάπτυξη της εφαρμογής «Panic Button», αποτελεί μια τεχνολογική λύση που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της, τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες θα μπορούν, μέσω του γεω-εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου του θύματος, να φτάνουν στο σημείο του στίγματος.
Η εφαρμογή βρίσκεται στις κινητές συσκευές γυναικών που έχουν απευθυνθεί ή πρόκειται να απευθυνθούν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή στα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Πριν από ένα έτος, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών δραστηριότητας του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα, ολοκληρώσαμε τη δωρεά της εφαρμογής «PanicButton» στην Πολιτεία, προσπαθώντας να περιορίσουμε, μέσω της τεχνολογίας, τις διαστάσεις που έχει λάβει η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Σήμερα, με τα ενθαρρυντικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει από την πιλοτική λειτουργία ενός έτους, μπορούμε να γνωρίζουμε με ασφάλεια ότι η προσπάθεια μας μπορεί να αποδώσει καρπούς, κρατώντας περισσότερες γυναίκες μακριά από αυτόν τον “εφιάλτη”.
Για ακόμη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πολιτεία για την πολύτιμη συνεργασία, παραμένοντας πεπεισμένοι πως η γεωγραφική επέκταση της εφαρμογής θα μας φέρει ακόμα περισσότερα αποτελέσματα».