
Βαθειά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην ετήσια A-List του κάτι που όπως εκτιμούν οι παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας υποτιμά τον κατάλογο και τον καθιστά διαφημιστικό. Το ποσό μάλιστα ορίστηκε στα 4.000 $ και έχει ανάψει φωτιές σε σχόλια στα social media.
Το Travel + Leisure, από την πλευρά του, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη δαπάνη για την έρευνα του καταλόγου, η οποία συνεπάγεται τη μετάδοση μέσω εφαρμογών και συνεντεύξεων. “Οι καλοί δημοσιογράφοι δεν μεγαλώνουν στα δέντρα”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το γεγονός ότι οι αναγνώστες των εκδόσεων καταναλωτικών ταξιδιών δεν έχουν ποτέ καταβάλει πραγματικά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να λάβουν τις αγαπημένες ταξιδιωτικές εκδόσεις τους, σημαίνει ότι η προσπάθεια ήταν πάντα ασφαλισμένη από τη διαφήμιση, επισημαίνει.
Το κόστος είναι τεράστιο καθώς και οι πιέσεις από τους οικονομικούς διευθυντές. Πολλά περιοδικά που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνει ποιοτική δημοσιογραφία στο διαδίκτυο σε σχέση με την εκτύπωση που μειώνονται όλο και περισσότερο οι διαφημίσεις σε σχέση με τα έντυπα.
Η A-List των πρακτόρων του Travel + Leisure χρονολογείται από το 2001 και ξεκίνησε σε εποχή που πολλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν τους πράκτορες σαν “δεινόσαυρους”.
Αυτές οι λίστες με τους καλύτερους πράκτορες έδωσςν ένα ισχυρό μήνυμα τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές ότι οι πράκτορες εξακολουθούσαν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος διανομής σε μια εποχή που είχαν πολύ λίγους οπαδούς στα κύρια μέσα ενημέρωσης.