Οι διεθνείς γεύσεις, οι υγιεινές επιλογές και τα δημιουργικά κοκτέιλ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προγνωστικών τάσεων του Culinary & Cocktails που μόλις κυκλοφόρησε το Kimpton Hotels and Resorts.

Οι γαστρονομικές εμπειρίες γίνονται κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις διακοπές και οι ταξιδιώτες έχουν ως αγαπημένη συνήθεια να δοκιμάζουν και ποτά που προσφέρονται σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Ερευνα διαπίστωσε ότι περίπου 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα κάνουν διακοπές με επίκεντρο την γαστρονομία το 2018, ενώ το 75% των Αμερικανών ταξιδιωτών δηλώνει ότι το φαγητό αποτελεί σημαντικό μέρος της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας.

Οι σεφ και οι μπάρμαν από τα Kimpton Hotels and Resorts σε 37 πόλεις, τονίζουν ότι το 2018 θα φέρει διεθνείς γεύσεις, υγιεινές επιλογές και δημιουργικά κοκτέιλ.

Οι εναλλακτικές λύσεις του κρέατος

Οι φυτικές πρωτεΐνες όπως το tempeh ή τα μπιφτέκια τεύτλων θα κερδίσουν στο μενού δίπλα στα παραδοσιακά πιάτα.

Η Euromonitor μάλιστα, εκτιμά ότι τα υποκατάστατα κρεάτων στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 10% και κατά 23% παγκοσμίως την επόμενη δεκαετία.

Κοκτέιλ καφέ…επόμενου επιπέδου

Πέραν του παραδοσιακού ιρλανδικού καφέ, οι μπάρμαν θα δημιουργήσουν κοκτέιλ καφέ με τουρκικό εσπρέσο, με παλαιωμένο ρούμι και με νέκταρ αγαύης.

Σκανδιναβικές επιρροές

Οι σκανδιναβικές επιρροές θα βρουν επίσης το δρόμο τους σε μενού με ποτά, με σκανδιναβικά συστατικά κοκτέιλ από δαμάσκηνο, άνηθο, ραβέντι και aquavit -αλκοολούχο ποτό που παράγεται από πατάτες ή άλλα φυτά αμύλου.

Αναδυόμενα μπαχαρικά

Οι σεφ μαγειρεύουν εξωτικές γεύσεις με υλικά όπως το Zaatar, ένα παραδοσιακό καρύκευμα της Μέσης Ανατολής που παρασκευάζεται από μαντζουράνα, θυμάρι και φρυγανισμένο σουσάμι και το Vadouvan, τη γαλλική ερμηνεία του ινδικού κάρυ και του πιπέτρου Kampot – ένα μπαχαρικό που βρίσκεται μόνο στην Καμπότζη.

Υγιεινά κοκτέιλ

Οι μπάρμαν αγκαλιάζουν μη παραδοσιακά λαχανικά όπως τα τεύτλα, τα καρότα, τα πράσινα φασόλια, το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι και τα ραδίκια στις δημιουργίες κοκτέιλ τους.

Θα υπάρξει επίσης αύξηση της ζήτησης για κοκτέιλ με υγιή πρόσθετα όπως κουρκουμά ή πιπερόριζα ως εναλλακτικές λύσεις στα ζαχαρούχα ποτά.

Μπύρα και ουίσκι

Η έκθεση αποκάλυψε μια ανάκαμψη στις γερμανικές μπύρες και μάλιστα στις ξινές και στο ιαπωνικό ουίσκι ως φυτική εναλλακτική λύση απέναντι στο αμερικανικό ουίσκι.