Πέντε από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο έχασαν ένα επιβλητικό όριο αγοράς 25,2 δις δολαρίων εν μέσω Covid-19. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία που παρουσίασε το StockApps.com.
Παρόλο που τα ξενοδοχεία εφάρμοσαν αυξημένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και άνοιξαν προσεκτικά, η ανάκαμψη στα επίπεδα πριν από το Covid-19 θα μπορούσε να πάρει χρόνια.
Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των Wyndham Hotels and Resorts, Choice Hotels International, Marriott International, Intercontinental Hotels Group και Hilton Worldwide Holdings, έφτασαν στα 79,2 δις δολάρια τον Σεπτέμβριο. Μια πτώση 25,2 δις δολαρίων από τις αρχές του 2020.
Η Marriot International γνώρισε τη μεγαλύτερη πτώση της αγοράς στο 2020
Το ανώτατο όριο αγοράς της Wyndham Worldwide -της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο από τον αριθμό των ακινήτων- ανήλθε σε 5,89 δις δολάρια τον Δεκέμβριο, αποκάλυψε στοιχεία της Yahoo Finance.
Μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο αριθμός αυτός έπεσε στα 2,93 δις δολάρια. Παρόλο που το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2020 επέφερε ανάκαμψη, η συνδυασμένη αξία των μετοχών της αμερικανικής εταιρείας, η οποία κατέχει 8.092 ξενοδοχεία, ανήλθε σε πάνω από 5 δις δολάρια τον Σεπτέμβριο, μια πτώση 870 εκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές του έτους.
Τον Δεκέμβριο του 2019, η συνολική αξία των μετοχών της Choice Hotels που κατέχει 7.118 ακίνητα ανήλθε σε 5,76 δις δολάρια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στα 5,32 δις δολάρια.
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Marriot International, η τρίτη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα με 5.974 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες, γνώρισε τη σημαντικότερη πτώση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς από τις αρχές του έτους.
Η συνδυασμένη αξία των μετοχών της εταιρείας με έδρα την Ουάσινγκτον ανήλθε σε 49,51 δις δολάρια. Μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, μειώθηκε στο μισό στα 24,25 δις δολάρια.
Αν και το ανώτατο όριο αγοράς της εταιρείας ανέκαμψε στα 33,86 δις δολάρια τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πτώση 31% από τις αρχές του 2020.
Απώλειες για Intercontinental και Hilton
Το Intercontinental Hotels Group κατατάχθηκε ως η τέταρτη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα παγκοσμίως, με 5.070 ξενοδοχεία σε σχεδόν 100 χώρες.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι η κεφαλαιοποίηση της αγοράς της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας φιλοξενίας ανήλθε σε 12,3 δις δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019.
Αφού υποχώρησε στα 6,2 δις δολάρια τον Μάρτιο, αυξήθηκε στα 9,7 δις τον Σεπτέμβριο, μια πτώση 21% εν μέσω της κρίσης του Covid-19.
Η συνολική αξία των μετοχών της Hilton Worldwide Holdings, η πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως, μειώθηκε κατά 5,66 δις από τις αρχές του 2020. Τον Δεκέμβριο, το ανώτατο όριο αγοράς του ξενοδοχειακού ομίλου που δημιούργησε έσοδα 9,45 δις πέρυσι ανήλθε σε 30,94 δις δολάρια.
Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι δύο ξενοδοχειακές ομάδες έχασαν 8,3 δις δολάρια σε συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς εν μέσω της κρίσης του Covid-19.