
Έντονη αύξηση καταγράφει ο ηλεκτρονικός τουρισμός στη Γαλλία, όπως προκύπτει από το κεντρικό θέμα της 12ης έκδοσης του “French Online Travel Overview”, μια μελέτη που διεξήχθη από την PhoCusWright, εταιρεία έρευνας αγοράς ταξιδίων.
Ειδικότερα, παρά την αρκετά περίπλοκη χρονιά, η συνολική ηλεκτρονική γαλλική ταξιδιωτική αγορά (offline και online) αυξήθηκε κατά 3% το 2016, φθάνοντας τα 45,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον, οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ανομικές, με μια μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης, η οποία αναμένεται το 2020 (+ 5%).
Σύμφωνα με επιπλέον στοιχεία της μελέτης, η ηλεκτρονική διείσδυση στην αγορά έφθασε το 45% το 2016 (4 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) και θα ανέλθει σε 52% έως το 2020.
Στην περίπτωση των online ταξιδιωτικών γραφείων (ΟΤΑs), ο αριθμός τους έχει μειωθεί, ως αποτέλεσμα των κινήσεων ενοποίησης. Σε σύγκριση με τις παγκόσμιες online πωλήσεις, το μερίδιο αγοράς των ΟΤΑs αναμένεται να διαβρωθεί ελαφρά από 39% το 2016 σε 37% το 2020. Ειδικότερα, οι προμηθευτές με τους δικούς τους δικτυακούς τόπους τα πάνε ακόμα καλύτερα από ό, τι οι ΟΤΑs χάρη στις προσπάθειές τους για την ενίσχυση των άμεσων πωλήσεών τους.
Επίσης η έκθεση προβλέπει ότι οι κρατήσεις από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες θα αυξηθούν ελαφρώς το 2020, φθάνοντας τα € 4,9 δισεκατομμύρια.
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, παραμένει κατακερματισμένη. ΟΤΑ κυριαρχούν στη βιομηχανία, με την Booking στην πρώτη γραμμή, η οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το 26% της παγκόσμιας κρατήσεις ξενοδοχείων το 2020.
Όσον αφορά τις συσκευές, ο πιο δημοφιλής τρόπος ηλεκτρονικού τουρισμό στη Γαλλία, είναι η χρήση κινητού που εξακολουθεί να ανθεί (+ 24% το 2016), ενώ η εμπειρία του χρήστη σε συσκευές χειρός βελτιώνεται γρήγορα.