Είναι οι πιο καυτές…τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο τραπέζι το 2018 και τις κατέγραψε η εταιρεία συμβούλων τροφίμων και εστιατορίων Baum + Whiteman.

Οι vegan γεύσεις κερδίζουν έδαφος με το τοστ αβοκάντο να συνεχίζει να ξετρελλαίνει ουρανίσκους και το επόμενο έτος.

1. Πιάτα χωρίς κρέας

Κερδίζουν ολο και περισσότερο έδαφος στις επιλογές των καταναλωτών, με το Impossible Foods να επικρατεί.

Εστιατόρια θα προσφέρουν όλο και περισσότερες επιλογές vegan και προϊόντα φυτικής προέλευσης, όπως τυρί πίτσα και μπιφτέκια χωρίς κρέας (Impossible Burger).

Η τάση αναμένεται να επηρεάσει και το πρωινό στα ξενοδοχεία.

2. Τρεις κουζίνες από απροσδόκητους προορισμούς

Από τις Φιλιππίνες, την Ινδία και την Κορέα τα hot πιάτα που θα κυριαρχήσουν το 2018.

Ηδη στις αναζητήσεις για εστιατόρια του είδους στην της Google, οι προαναφερόμενες περιοχές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στους χρήστες.

3. Η τρέλα του τοστ αβοκάντο καλά κρατεί

Το δημοφιλές πιάτο του 2017 θα ζήσει μέχρι το επόμενο έτος, ενώ πολλά εστιατόρια θα μεταλλαχτούν σε artsy με τα πιάτα αβοκάντο.

4. Μίξεις γεύσεων

Η γλυκιά και πικάντικη γεύση κάνει απροσδόκητες εμφανίσεις στα πιάτα και κερδίζει τους ουρανίσκους.

Από την γλυκειά, νόστιμη και πικάντικη Ταϋλανδέζικη σως Σιράουτσα μέχρι την Γαλλική Νουτέλα οι απολαύσεις θα δένουν με γεύσεις σούσι και ντόνατς.

5. Τα εστιατόρια με ένα είδος, επιστρέφουν

Είναι η νέα τάση που ξεκίνησε από την Αμερική και επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

Οχι μόνο στα εστιατόρια αλλά και στα καφέ ή τσαγιερί που σερβίρουν ποικιλίες.