gastronomiki ekthesi_edessasΤραγανά κεράσια, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και τυρί μπάτσο, θα κατακλύσουν από σήμερα έως και την Κυριακή, 19 Μαΐου, την 1η Γαστρονομική Έκθεση της ‘Εδεσσας και είναι έτοιμα να κερδίσουν τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα τοπικά προϊόντα σχεδιάζουν δυναμική “εισβολή” στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της περιοχής καθώς θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό, το οποίο θεσμοθετείται και αναγνωρίζεται διεθνώς ως Greek Breakfast.

Η 1η Γαστρονομική ‘Εκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Οι δρόμοι της γαστρονομίας του Καϊμακτσαλάν” και πραγματοποιείται στο Πάρκο Καταρρακτών.

Στην έκθεση συμμετέχει και ο δήμος του Καβαντάρτσι από την ΠΓΔΜ. Ο δήμος της ‘Εδεσσας συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο δήμο, που είναι φημισμένος για τα κρασιά του, και στο πλαίσιο μιας καλύτερης συνεργασίας σχεδιάζονται -και από τις δύο πλευρές- συνταγές που να συνδυάζουν τα κρασιά με τα κεράσια.

kerdos