Τις γεύσεις και τα αρώματα της Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να αναδείξει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2014 ο κεντρικός Δήμος, μέσω των δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Thessaloniki Food Festival” που θα πραγματοποιούνται καθ‘ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.
Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση ενός “Γαστρονομικού οδηγού πόλης” με παραδοσιακές συνταγές, όπως μυδοπίλαφο, μπουγάτσα και κουλούρι Θεσσαλονίκης και ειδική επιμέλεια των κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Ο οδηγός θα γίνει σε συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού με τη “Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος” και θα περιλαμβάνει συνταγές με επιρροές από πολλές ιστορικές περιόδους και διαφορετικούς λαούς (Μικρασιάτες, Πόντιοι, ντόπιοι, Αρμένιοι, Εβραίοι, Τούρκοι) αφού η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα μεγάλο μωσαϊκό τοπικών γεύσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ