Σε σε «πρώτο πλάνο» η γαστρονομία της Λέρου μέσα από την εκδήλωση Leros Food.  Για τη μοναδική βραδιά γνωστοί chef, δημιούργησαν ειδικό μενού 7 πιάτων εμπνευσμένο από την Aegean Cuisine.

Στόχος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου, αλλά και πολλών άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων και δράσεων που θα ακολουθήσουν ήταν η ανάδειξη της αυθεντικότητας της τοπικής γεύσης και του τοπικού προϊόντος, μέσα από τη σύνθεση γνώσεων και απόψεων των ειδικών του κλάδου της Γαστρονομίας και του Τουρισμού.

Έννοιες που δημιουργούν τη γαστρονομική ταυτότητα ενός τόπου και αναβαθμίζουν την εμπειρία του προορισμού.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με την καθιέρωση της δράσης Aegean Cuisine (Κουζίνας του Αιγαίου), η οποία, μέχρι σήμερα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία σε εκθέσεις και διοργανώσεις γαστρονομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχει αναγνωρίσει εδώ και χρόνια τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η γαστρονομία στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την τοπική οικονομία.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου της Λέρου.