Το Κρητικό κρασί γεύτηκαν sommelier από το φημισμένο ιδιωτικό club του Λονδίνου 67 Pall Mall, που έφτασαν στο νησί με πρωτοβουλία του Δικτύου Οινοποιών Wines of Crete και της Περιφέρειας Κρήτης. Σε πρώτη φάση φιλοξενήθηκαν πέντε άτομα για μία εβδομάδα και αυτές τις μέρες φιλοξενείται η δεύτερη ομάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε οινοποιεία στα Χανιά και στο Ηράκλειο, με θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών που προέρχονται από τις τοπικές ποικιλίες, θεματικά δείπνα κια ξεναγήση στο ανάκτορο της Κνωσού και στα αρχαία πατητήρια στο Βαθύπετρο.

Οι γευσιγνωσίες περιλάμβαναν οριζόντια δοκιμή με κρασιά από βιδιανό, λιάτικο, ρωμέικο, κοτσιφάλι και μανδηλάρι.

Στην ομάδα συμμετείχαν, ο assistant head sommelier Svetoslav Manolev, η sommelier (Wset Diploma) Jitka auermellarova, ο sommelier Blagoy kuzmanski, ο cellar master Jan Fit και ο Assistant head sommelier, Κλέρχος Κανελλάκης.

Το club 67 Pall Mall ένα διεθνώς αναγνωρισμένο οινικό σημείο, λειτουργεί στο κέντρο του Λονδίνου με μία ομάδα 17 sommelier από όλο τον κόσμο (Bουλγαρία, Ουγγαρία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Ολλανδία).
Η λίστα του έχει 5.000 ετικέτες σε φιάλη και 750 επιλογές σε ποτήρι (η μεγαλύτερη του κόσμου). Τα μέλη του είναι κυρίως άνθρωποι από τον χώρο του κρασιού όπως εισαγωγείς, sommelier, παραγωγοί από όλον τον κόσμο.
Wine director είναι ο master sommelier Ronan Sayburn, που είναι και πρόεδρος του προγράμματος master sommelier.
Head sommelier είναι ο Τέρρυ Κανδύλης που ανακηρύχθηκε καλύτερος sommelier στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2016.