Το Δίκτυο Τυριού της Κρήτης και η περιφέρεια βάζουν μπροστά δράσεις για την ανάδειξη των τυροκομικών προϊόντων του νησιού. Όπως η προβολή και η διασύνδεση τους με τον τουρισμό, όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης.
Άλλες δράσεις αφορούν σχέδια όπως “οι δρόμοι του τυριού” και οργάνωση διημέρου εκδηλώσεων αποκλειστικά για τα τυροκομικά προϊόντα της Κρήτης.
Στόχος είναι η προβολή των κρητικών τυροκομικών προϊόντων και η προώθηση τους στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Στο Δίκτυο Τυριού, το οποίο έχει μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, συμμετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι.
Το παρών στην συνάντηση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.