Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες η παρουσίαση ελληνικών κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, με την συμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Βελγίου, στα πλαίσια του προγράμματος της Κοινότητας με θέμα την Ελληνική Γαστρονομία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  οι πολυάριθμοι επισκέπτες δοκίμασαν δεκάδες Ελληνικά κρασιά  που συνοδεύτηκαν από Ελληνικά παραδοσιακά τυριά όπως η φέτα, η γραβιέρα Νάξου, το ανεβατό και ελιές Καλαμών. Το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου πρόβαλε την Ελλάδα ως υψηλής αξίας τουριστικό προορισμό.

Την εκδήλωση, που έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνίδας Επιτρόπου κ. Μαρίας Δαμανάκη, προλόγισαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Δημήτρης Αργυρόπουλος και ο κ. Γιώργος Μάλλιαρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος εξήρε την ιδιομορφία, την ποιότητα, την γευστική αξία και την μοναδικότητα των Ελληνικών κρασιών. Στον χαιρετισμό που απέστειλε η Ελληνίδα Επίτροπος επικρότησε την πρωτοβουλία της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών επισημαίνοντας πως η Ελλάδα διαθέτει μεγάλο εύρος τουριστικών διαδρομών που την κάνουν ιδιαίτερα θελκτική χώρα επίσκεψης όλες τις εποχές του χρόνου που διαθέτει εξαιρετικά κρασιά και προϊόντα .

H Ελληνική Κοινότητα προσπαθεί με αλλεπάλληλες δράσεις της να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να διακριθεί με έργα στον Ευρωπαϊκό χώρο και να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης  αναπτύσσοντας αποτελεσματικά επικοινωνιακά αναχώματα στα αρνητικά δημοσιεύματα  μερίδας του διεθνούς Τύπου.

Διοικητικό Συμβούλιο,
Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών