“Ημέρες γαστρονομίας” οργανώνονται στο Ηράκλειο Κρήτης από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως την Κυριακή στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου μπροστά από το φρούριο του Κούλε.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
Μαγειρικά προϊόντα, ομιλίες και μουσική
Στο πλαίσιο της 4ήμερης διοργάνωσης, μάγειροι αλλά και γυναικείοι συνεταιρισμοί θα δείξουν συνταγές και θα προσφέρουν τα πιάτα τους φτιαγμένα με προϊόντα της κρητικής γης, στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της πόλης.
Ειδικοί θα μιλήσουν στο πλαίσιο επιστημονικής συνάντησης για το λάδι, το κρασί και το παξιμάδι,ενώ θα διοργανωθούν και όμορφες μουσικές βραδιές.
Παράλληλα, παραγωγοί κρητικών προϊόντων, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και της εστίασης και του ξενοδοχειακού τομέα πρόκειται να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή διοργάνωση που στόχο έχει να γίνει θεσμός.
Οι φορείς που έχουν δραστηριοποιηθεί είναι:
Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης-Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.