Η Ζάκυνθος καθώς και τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά πρωταγωνιστούν στην τουριστική ζήτηση από το εξωτερικό. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι και του χρόνου θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί.

Παρά, λοιπόν, τις όποιες δυσκολίες, ο τουρισμός εξακολουθεί να προσφέρει αισιόδοξα μηνύματα και να δίνει την απαραίτητη τόνωση στις τοπικές οικονομίες. Την ένταξη στον προγραμματισμό του αεροδρομίου του Ρότερνταμ νέων πτήσεων από τον Απρίλιο του 2019 προς την Ιταλία, το Μαρόκο, την Ελλάδα, την Κροατία και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Όσον αφορά στη χώρα μας από τις 2 Απριλίου έως τις 25 Οκτωβρίου η εταιρεία Transavia θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή προς την Κέρκυρα ενώ προς τη Ζάκυνθο τις πτήσεις θα εκτελεί η Tui χωρίς να έχει δώσει το ακριβές πρόγραμμα.

Επίσης από το αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν θα υπάρχουν νέες πτήσεις προς τη Ζάκυνθο με την Transavia να εκτελεί δύο πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 24 Απριλίου έως τις 27 Οκτωβρίου.

Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών είναι η εγκαινίαση νέων πτήσεων από χώρες που δεν εκδηλωνόταν μέχρι πρόσφατα έντονο ενδιαφέρον. Αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση από τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς το ενδιαφέρον και οι προτιμήσεις τους για τα νησιά του Ιονίου πάντοτε ήταν σταθερά υψηλό. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα θετικά μηνύματα και τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται με τον ελληνικό τουρισμό καθώς και τη μεγάλη προσέλευση του κοινού.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει τόσο η εκτίμηση για αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, όσο και η βεβαιότητα αναφορών για αύξηση του τουρισμού που προκύπτει από τη ζήτηση έξτρα δωματίων ή πτήσεων από τις εταιρείες.

Το Ιόνιο έχει τα συγκριτικότερα πλεονεκτήματα ολόκληρης της Μεσογειακής λεκάνης, λόγω της μεγάλης γεωγραφικής απόστασης από τα παράλια της Αφρικής και της Ασίας, της συνοριακής γειτνίασης με την Ιταλία (Ευρωπαϊκό κράτος), του καταπληκτικού κλίματος, της ηπιότερης και φιλικότερης φυσικής ομορφιάς, του δυτικό τροπου πολιτισμού του και της φιλικότητας των ανθρώπων του προς τον ξένο επισκέπτη (φιλοξενία).

Μια τέτοια εξέλιξη, μέσα στην κρίση, θα δημιουργήσει νέες ισχυρές βάσεις για “φυγή προς τα εμπρός”, αρκεί να υπάρξει άμεση ανταπόκριση, οργανωτική διάθεση και επαγγελματική συμπεριφορά.

Πηγή : imerazante.gr