kritikaproiontaΗ Κρητική Κουζίνα με το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας «κατακτά» συνεχώς έδαφος και αρχίζει να μπαίνει και στα εκτός Κρήτης εστιατόρια-ταβέρνες κάνοντας έτσι πράξη τη στρατηγική της Περιφέρειας.

Το πρώτο εστιατόριο που λειτουργεί εκτός Κρήτης, πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για εστιατόριο της οικογένειας «Σταυρακάκη» που λειτουργεί στη περιοχή του Χολαργού στην Αθήνα, και σερβίρει φαγητά της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής, οι πρώτες ύλες των οποίων προέρχονται από το νησί.

Την ικανοποίηση της για την εξέλιξη εξέφρασε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, η οποία ανέφερε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να πιστοποιηθούν με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» τα εστιατόρια της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Κρητικής Κουζίνας-Διατροφής.