Η Sustainable Hospitality Alliance ενώνει τις δυνάμεις της με τον παγκόσμιο ερευνητικό οργανισμό World Resources Institute (WRI) για να βοηθήσει τον τομέα της φιλοξενίας να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων και να προσφέρει περισσότερα τρόφιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Συγκεκριμένα, ο WRI θα διεξάγει αξιολόγηση της πρωτοβουλίας μέτρησης άνθρακα των ξενοδοχείων για να διασφαλίσει ότι ευθυγραμμίζεται με το Πρωτόκολλο GHG (αέρια θερμοκηπίου).
Το εργαλείο μέτρησης άνθρακα, το οποίο ενημερώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, λειτουργεί ως αναγνωρισμένη από τη βιομηχανία μεθοδολογία υπολογισμού του άνθρακα για περισσότερα από 10 χρόνια.
Χρησιμοποιείται από περισσότερα από 30.000 ακίνητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ξενοδοχειακών εταιρειών όπως η Hyatt, η Marriott International και η Radisson Hotel Group.
Παγκόσμια αναγνώριση
Η πρωτοβουλία έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οργανισμούς όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC) και η Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδίων (GBTA).
Δέσμευση Coolfood
Η συμμαχία θα ενθαρρύνει επίσης τα μέλη της να δεσμευτούν στην υπόσχεση Coolfood του WRI, έναν επιστημονικό στόχο μείωσης των εκπομπών που σχετίζονται με τα τρόφιμα κατά 25 τοις εκατό έως το 2030.
Τα μέλη θα ενθαρρυνθούν να ενταχθούν στο δίκτυο Friends of Champions 12.3. Το εν λόγω δίκτυο βοηθά τους οργανισμούς να χρησιμοποιήσουν μια προσέγγιση «στόχος-μέτρο-πράξη» για να μειώσουν στο μισό την απώλεια και τη σπατάλη τροφίμων έως το 2030.