Σύνταξη: tourismtoday.gr
Την διαβεβαίωση ότι υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, έδωσε σε σχετική σύσκεψη η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Η σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη για θέματα Υποδομών & Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στη Χαλκίδα.
«Σημαντική στήριξη στο τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας παρείχε το καινοτόμο μέτρο North Evia Pass, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση, σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού, και υλοποιήθηκε σε τέσσερις μηνιαίες φάσεις κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2022, με σκοπό τη στήριξη του τουρισμού στην εν λόγω περιοχή», ανέφερε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αλλά και από την ανταπόκριση που είχαμε από τους επιχειρηματίες και τους παραγωγικούς φορείς της Β. Εύβοιας, το North Evia Pass επιτέλεσε τον σκοπό του για τη στήριξη του τουρισμού στην περιοχή, συμβάλλοντας παράλληλα και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», επισήμανε η Ολυμπία Αναστασοπούλου.
«Διαθέτουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι φυσικές καταστροφές και να δώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Β. Εύβοια ενισχύοντας τις επιλογές ταξιδιού που προσφέρουν οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο τουρισμός ευεξίας, ο θρησκευτικός και αντίστοιχα γαστρονομικός τουρισμός, πέραν του θαλάσσιου τουρισμού που ήδη αναπτύσσεται στην εν λόγω περιοχή», τόνισε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
«Σταδιακά η Β. Εύβοια με πρωταγωνιστή την Λουτρόπολη της Αιδηψού, διεκδικεί να αποτελέσει ένα νέο ταξιδιωτικό προορισμό, προσελκύοντας νέους (και σε ηλικία) ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πέρα από τους παραδοσιακούς που γνωρίζουν τα οφέλη των ιαματικών της πηγών», υπογράμμισε η Ολυμπία Αναστασοπούλου.
Όπως σημείωσε «στη Β. Εύβοια προσφέρονται όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς υπάρχουν πολύ γνωστά μοναστήρια (Αγ. Ιωάννης Ρώσσος, Όσιος Δαυίδ κ.α.), επισκέψιμα οινοποιία, τυροκομεία, τα παγκοσμίως γνωστά σύκα Ταξιάρχη, χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία, κέντρο ιππασίας, αρχαιολογικοί χώροι, κέντρο θαλάσσιων σπορ και, φυσικά, αμέτρητες οργανωμένες και μη παραλίες».
«Ταυτόχρονα πληθαίνουν κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις με διάφορες αφορμές οι οποίες τείνουν να γίνουν θεσμός όπως π.χ. οι αποκριάτικες στην παραλία της Αιδηψού», κατέληξε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.
Παράλληλα έκανε λόγο για τη δυνατότητα ανάδειξης και περαιτέρω ανάπτυξης της εν λόγω περιοχής σε πόλο Τουρισμού Ευεξίας όλο το χρόνο, μέσα από τη βελτίωση υπαρχουσών υποδομών καθώς και με τον εμπλουτισμό του υφιστάμενου τουριστικού προϊόντος (συνδυασμός ιαματικών με δραστηριότητες ευεξίας γενικότερα).