Σύνταξη: tourismtoday.gr
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με διαδικτυακή παρέμβαση του βασικού μετόχου Δρ. Σπύρου Λάτση, υπουργών, φορέων και άλλων παραγόντων πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.
Μέσω βιντεοκλήσης από τη Γενεύη, ο Δρ. Σπύρος Λάτσης έκανε λόγο για ένα έργο που ενώνει τους Έλληνες, καθώς ένωσε τρεις κυβερνήσεις και τρεις δημοτικές αρχές.
«Θέλω να ευχαριστήσω τρεις κυβερνήσεις: του Αντώνη Σαμαρά, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε.
Σπύρος Λάτσης: «Επιδοτούμενες κατοικίες στο Ελληνικό»
Όπως υπογράμμισε ο Δρ. Σπύρος Λάτσης, «το έργο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες στη χώρα μας.
Το Ελληνικό και η μετατόπιση μέρους του πληθυσμού προς τα νότια προάστια δημιουργεί συνθήκες ώστε οι τιμές να φαίνονται απρόσιτες σε πολλούς πολίτες.
Γι’ αυτό σχεδιάζεται να δοθεί, στην πρώτη φάση, η δυνατότητα στους οικονομικά ασθενέστερους να μείνουν στο Ελληνικό.
Γι’ αυτό προγραμματίζεται ένα μείγμα του οικιστικού προγράμματος όπου μερικοί αγοραστές θα πληρώνουν τις τρέχουσες τιμές και άλλοι θα έχουν πριμοδότηση από Lamda και μακροχρόνιες συμβάσεις με το τραπεζικό σύστημα. Έτσι ελπίζω ότι και ασθενέστεροι θα βρουν πρόσβαση στο Ελληνικό».
Κ. Μητσοτάκης: «Τα λόγια έγιναν πράξη»
Έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το Ελληνικό στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης.
«Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως σήμερα δεν επαναλαμβάνουμε το γνωστό σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα.
«Και στο Ελληνικό, το είπαμε και το κάναμε», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πίστεψε σε αυτό το έργο από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του τόπου λύνοντας τεράστια προβλήματα και ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και βαλτωμένες αντιλήψεις.
«Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον», τόνισε. Εδώ η οικονομική προκοπή πρέπει να συμβαδίζει με την κοινωνική συνοχή, ώστε το όφελος να απλώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Αυτό επιδιώκουμε με κάθε μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο. Φέτος παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σημειώσαμε ρεκόρ όλων των εποχών στις άμεσες ξένες επενδύσεις και αισιοδοξούμε ότι το ρεκόρ θα σπάσει εκ νέου».
Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός το συγκεκριμένο έργο θα δημιουργήσει σημαντικό πλούτο 2,4 μονάδων, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους της ελληνικής παραγωγής, ενώ εκτιμάται ότι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή θα αυξηθούν οι επισκέπτες κατά 1 εκατομμύριο.
Είπε, επιπλέον, ότι διαμορφώνεται υπόδειγμα αειφόρου αναβάθμισης όλης της περιοχής και πως όλα τα αρχαία θα συντηρηθούν και θα ενταχθούν αρμονικά στο πάρκο.
«Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει δημιουργικά με το σήμερα και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε.
Παράλληλα επισήμανε πως η οικολογική διάσταση του έργου διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης.
«Όλα αυτά δηλώνουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα του έργου. Δηλώνουν και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με το πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα στον τόπο μας προχωρούν».