Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Διατροφικό Τουρισμό θα διεξαχθεί στην Τσενγκντού της Κίνας Chengdu στις 5-6 Σεπτεμβρίου 2018.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την εξέλιξη και τους νέους τρόπους καλλιέργειας τροφίμων κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, τον στρατηγικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, τη σημασία της συμμετοχής στην καλλιέργεια τροφίμων και την προώθηση του μαγειρικού τουρισμού.
Πρόκειται για ένα βήμα προς την δημιουργία μιας πλατφόρμας σύμφωνα με τους στόχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), που υποστηρίζει τους φορείς του τουρισμού και τις πρωτοβουλίες των κρατών μελών για την επιδίωξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDG).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την Travel Trade Market 2018 (TTM) και συνδιοργανώνεται από τις εκθέσεις Asia Global Exhibition Link (IAG), και VNU Asia και Discovery MICE.