deth77To Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επίσημος συνεργάτης της Helexpo Α.Ε., συμμετέχει και φέτος στην 78η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (7 έως 15 Σεπτέμβριου) και με μια ιδιαίτερη συμφωνία, με τους ιταλικούς φορείς ”Unioncamere”, ”ISNART” και ”Confcomercio Cuneo” θα λάβουν μέρος πολλοί Ιταλοί εκθέτες, όπου θα παρουσιάσουν ποικιλία νέων προϊόντων και οινογαστρονομικές λιχουδιές, στην παγκοσμιοποιημένη πλέον αγορά των τροφίμων & ποτών.

Βασικοί άξονες, θα είναι η προώθηση των εξαιρετικών ιταλικών προϊόντων ,καθώς και των ιταλικών εστιατόριων της Β. Ελλάδας, τα οποία έχουν, ήδη την πιστοποίηση του project Ospitalità Italiana – Η Ιταλική Κουζίνα στον κόσμο.

Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών με ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρήσεις εστίασης και εμπόρους, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών και σε συναντήσεις με ιδιαίτερο προφίλ.

Το φάσμα των επισκεπτών αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα ευρύ και πολυεπίπεδο, γι’ αυτό το λόγο, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους επισκέπτες να μπορούν να αγοράσουν απευθείας στην έκθεση τα ιταλικά προϊόντα, μια ενιαία νέα στρατηγική που μιλάει τη γλώσσα του business.

Μια πλήρης επίδειξη μαγειρικής θα συμβάλλει στο επίπεδο της διασκέδασης, μέσω μιας συναισθηματικής έκρηξης των 5 αισθήσεων: μια full time επίδειξη μαγειρικής , σε συνεργασία με την ICIF (Italian Culinary Institute for Foreigners) όπου θα παρουσιαστούν διαφορετικές παραλλαγές, με τοπικές επιρροές της ιταλικής γαστρονομίας , από επαγγελματίες που θα καθοδηγούν, τον επισκέπτη να ανακαλύψει ποιο είναι το ”ουσιώδες” της ιταλικής κουλτούρας στην κουζίνα, eventς που υπόσχονται να είναι ένα από τα πιο θεαματικά, ένα ”ταξίδι γευσιγνωσίας”.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν, αποκλειστικά για τις ιταλικές συνταγές, βασικό εργαλείο, για την προώθηση των προϊόντων, καθώς και για την ενημέρωση-προώθηση στους επισκέπτες, των ιταλικών εστιατόριων της Β. Ελλάδας, που έχουν ήδη λάβει τη διάσημη πιστοποίηση, ακλουθώντας πιστά, τις προδιαγραφές του project Ospitalità Italiana – Ιταλική Κουζίνα στον κόσμο.

Αξιοσημείωτο, το γεγονός, ότι, στα πλαίσια των show-cooking events θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν γευστικά, δημιουργικά πιάτα, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά και την ιδιότητα του ιταλικού ρυζιού, ως πρώτη υλη.

Μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, θα αξιολογήσει τα πιάτα, δίνοντας την ευκαιρία στους 4 πρώτους, καλύτερους να κερδίσουν από μια υποτροφία στην Ιταλία.