Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι κρατήσεις από την Γερμανία ξεπερνούν σημαντικά το επίπεδο πριν από την πανδημία και αντανακλούν την θετική διάθεση των Γερμανών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Travel Data Analytics (TDA), τον Μάιο του 2022 ξεπέρασαν σημαντικά τα στοιχεία πριν από την πανδημία.

Οι κρατήσεις για διακοπές τον Μάιο του 2022 ξεπέρασαν τόσο τον προηγούμενο μήνα όσο και τον Μάιο του 2019 όσον αφορά στα έσοδα.
Σημείωσαν αύξηση 13% σε σύγκριση με τον Απρίλιο και αύξηση 51% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019.

Η ανοδική τάση συνεχίζεται τον Ιούνιο

Η ανάκαμψη στην τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν θα μπορούσε να συμβεί εντός δύο μηνών, επειδή η θετική τάση κρατήσεων συνεχίζεται τον Ιούνιο.

Τον Μάιο, οι Γερμανοί πολίτες έκαναν κράτηση για ταξίδια διακοπών συνολικής αξίας 1,8 δις ευρώ.

Για τους ταξιδιωτικούς μήνες Μάιο έως Οκτώβριο 2022, οι κρατήσεις Μαΐου υπερέβησαν τον Μάιο του 2019 πριν από τον Covid-19 κατά 71%.

Η Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς

Η Τουρκία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Γερμανούς παραθεριστές. Από μήνα σε μήνα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 27%.
Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία αντιπροσωπεύουν το 21% όλων των πωλήσεων κρατήσεων τον Μάιο του 2022.

Σε σύγκριση με την καλοκαιρινή περίοδο του 2019, η Τουρκία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ακολουθούν η Δομινικανή Δημοκρατία και τις Μαλδίβες, με αύξηση 22%.

Η Ελλάδα ξεπερνά τα προ τον Covid-19 επίπεδα κρατήσεων κατά 14% και η Αίγυπτος κατά 6%.

Η εικόνα στις χειμερινές κρατήσεις

Οι χειμερινές κρατήσεις εξακολουθούν να είναι πολύ υποτονικές και είναι δύσκολο να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί η χειμερινή περίοδος 2022/23.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι το μερίδιο των χειμερινών διακοπών στο συνολικό τζίρο ήταν μέχρι στιγμής κάτω από το μέσο όρο.
Τον Μάιο του 2022 αντιπροσώπευαν μόνο το 13% των συνολικών πωλήσεων, ενώ τον ​​Μάιο του 2019 ήταν στο 24%.

Η TDA αποδίδει σε δύο λόγους αυτήν την εξέλιξη. Πρώτον στο ότι οι Γερμανοί πολίτες αναμένουν ότι ένα άλλο κύμα Covid-19 που θα μπορούσε να εξαλείψει τις διακοπές.
Δεύτερον, ο καλπάζων πληθωρισμός έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά κρατήσεων και μειώνει αισθητά τον προϋπολογισμό για διακοπές.