Το Ελληνικό Πρωινό φιλοξενείται και φέτος στην έκθεση FOOD EXPO 16-18 Μαϊου 2020 στο Hall 1, Stand B41 – C30 του Metropolitan Expο και αποτελεί την σημαντικότερη δράση κοινωνικής ευθύνης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα .
O consultant chef του προγράμματος, Στράτος Ιωσηφέλλης θα μας ταξιδέψει αυτή τη φορά στο Αιγαίο και τις ιδιαίτερες γεύσεις του. Συστήνοντας το Lesvos Gourmet και το Food me, θα κάνει στάσεις στη Λέσβο, την Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, τη Ρόδο και την Κάσο και μέσα από επιλογή ποιοτικών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς θα παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.
Ο κρητικός σεφ και μάστορας του ζυμαριού, κ.Κωστής Κωστάκης από το Α λα γκρεκ, θα ετοιμάσει ζωντανά τις περίφημες «πίτες από χέρι», εμπλουτίζοντας το τραπέζι του Ελληνικού Πρωινού με γεύσεις αληθινές, με μεράκι και αγάπη. Όλα χειροποίητα, όλα α λα ελληνικά, με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές από την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα θα σαγηνεύσουν το κοινό.
Οι επισκέπτες της έκθεσης θα περιπλανηθούν και πάλι στις γευστικές νοστιμιές της πατρίδας μας, καθώς στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού θα φιλοξενούνται και παραγωγοί από Κρήτη, Φλώρινα, Σκόπελο, Σάμο, Αράχωβα, Πήλιο και άλλα σημεία του χάρτη.