Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αν και η εμπιστοσύνη των Κινέζων τουριστών αυξάνεται, την επιθυμία για ταξίδια έχει δείξει φρενάρει η ανάκαμψη των σποραδικών εστιών COVID-19.

Όπως αποκαλύπτουν στοιχεία της έρευνας McKinsey, η επιθυμία για ταξίδι ανακάμπτει περίπου δύο μήνες μετά από πτώση. Και παρόλο που τα διεθνή ταξίδια είναι περιορισμένα, η επιθυμία για ταξίδι παραμένει. Επιπλέον, οι προτιμήσεις των Κινέζων ταξιδιωτών αλλάζουν.

Η εμπιστοσύνη στην ανάκαμψη της Κίνας αυξάνεται και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ήταν στο 43%. Τον Οκτώβριο του 2021, το 67% δήλωσε ότι η κινεζική οικονομία θα ανακάμψει μέσα σε δύο έως τρεις μήνες.

Όσον αφορά στο ταξιδιωτικό αίσθημα, η επιθυμία για ταξίδι είχε εκτοξευθεί, αλλά μειώθηκε καθώς συνεχίζονται τα κρούσματα του COVID-19.
Προηγούμενη έρευνα της McKinsey έδειξε ότι η αναζωπύρωση των εγχώριων ταξιδιών θα υποστηρίξει την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Κίνας.

Όμως, με τα πρόσφατα σποραδικά κρούσματα, η εμπιστοσύνη στα εγχώρια ταξίδια έχει επηρεαστεί.

Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2021, μόνο το 2% των Κινέζων σχεδίαζε να ταξιδέψει τους επόμενους δύο μήνες.
Ωστόσο, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των πέντε ερευνών για τη στάση των τουριστών, φαίνεται ότι τα κρούσματα του COVID-19 καταστέλλουν την επιθυμία ταξιδιού για έως και δύο μήνες.

Τα καλά νέα είναι ότι η εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των ταξιδιών στο εσωτερικό ανακάμπτει γρήγορα, δείχνοντας ένα προβλέψιμο μοτίβο ανάκαμψης.
Ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκε 61% εκατό μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021.
Στη συνέχεια αυξήθηκε κατά 8% τον Οκτώβριο και μειώθηκε 45% μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.