Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η αειφορία γίνεται όλο και πιο σημαντικός παράγοντας στα πολυτελή ταξίδια των κατοίκων της Μέσης Ανατολής.
Ειδικά αυτών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) όπου το 61% είναι πρόθυμο να πληρώσει επιπλέον για πιο υπεύθυνες, φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες τουριστικές εμπειρίες.

Στις τάσεις και τις ευκαιρίες στα πολυτελή ταξίδια εστιάζει και η 30η Arabian Travel Market (ATM), που θα διαρκέσει από 1-4 Μαΐου 2023 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC).
Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο Global Travel & Tourism της YouGov 2023 για τα luxury ταξίδια μετά την πανδημία, που ανακοινώθηκε εν όψει της ATM:

  • Ένας στους 10 έχει μείνει σε πολυτελή καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον τα τελευταία τρία χρόνια.
  • Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους ταξιδιώτες υψηλού εισοδήματος. Οι βιώσιμες επιλογές τους για διαμονή σε luxury ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατά 50% την ίδια περίοδο.

Τα ΗΑΕ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στα πολυτελή ταξίδια

  • Στην αξία που δίνεται στην εξερεύνηση. Σχεδόν τα δύο τρίτα (58%) να αναφέρουν ότι τα ταξίδια έχουν γίνει πιο σημαντικά για αυτούς από την πανδημία Covid-19.
  • Στις προτεραιότητες των πολυτελών ταξιδιών. Το ένα τέταρτο αναζητά εξαιρετική ψυχαγωγία, ενώ το 19% δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση σε καταλύματα υψηλής ποιότητας κατά την κράτηση ταξιδιών.

«Η Μέση Ανατολή έχει αναπτύξει μια απαράμιλλη διεθνή φήμη για τον τουρισμό πολυτελείας, με τους καταναλωτές σε όλη την περιοχή να δίνουν μεγάλη αξία στις εξατομικευμένες, αξέχαστες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες εμπειρίες, τον΄ζει η Danielle Curtis, Διευθύντρια της ATM.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου του θέματος του ATM 2023, «Working Towards Net Zero».
Οι ηγέτες του κλάδου θα επιδείξουν τους καινοτόμους τρόπους με τους οποίους προσφέρουν πολυτελείς, βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον Κόλπο και πέρα ​​από αυτήν».

Εκτός από τα βιώσιμα πολυτελή ταξίδια, η όρεξη των καταναλωτών για αυθεντικές εκδρομές αυξάνεται επίσης σε αυτό το τμήμα.

  • Πάνω από τους μισούς (51%) των εύπορων τουριστών έχουν αναζητήσει πιο ουσιαστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες από την πανδημία.
  • Πάνω από το ένα τέταρτο (27%) είναι πρόθυμοι να πληρώσουν επιπλέον για απομονωμένες βίλες και σαλέ.

Πού θα κινηθεί η αγορά στα πολυτελή ταξίδια από Χωρες του Κόλπου

Αυτά τα στοιχεία συμπίπτουν με την ανάπτυξη σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία του Κόλπου. Μέχρι το 2028, η αξία του εξερχόμενου τομέα των:

  • ΗΑΕ αναμένεται να φτάσει τα 30,5 δις δολάρια.
  • Της Σαουδική Αραβία θα φτάσει τα 27 δις δολάρια.
  • Του Κουβέιτ αναμένεται να αυξηθεί στα 17 δις δολάρια.
  • Του Κατάρ θα ξεπεράσει τα 13 δις δολάρια.